Gemakkelijk uw grind reinigen

Met deze drie stappen kunt u zelf het grind reinigen en onderhouden. Het enige wat u nodig heeft is een schep, betonmolen, kruiwagen, hark en een tuinslang.

Grind reiningen

Stap 1. Het verwijderen van uw oude grind- of splitlaag

Uw oude grind- of splitlaag kunt u gemakkelijk verwijderen met behulp van een schep. Vaak is alleen de toplaag vervuild! Wanneer dit het geval is, hoeft u alleen de vervuilde laag te verwijderen. Schep de vervuilde laag grind van het oppervlak en leg het op een aparte hoop.

Is de toplaag te vervuild? Dan kunt u deze laag ook vervangen met een nieuw grind of split.

Stap 2. Grind reinigen met behulp van de betonmolen.

Tijd om het grind in de betonmolen te scheppen. Laat de betonmolen draaien en schep hierin een kleine hoeveelheid grind. Pak vervolgens de tuinslang en spuit wat water in de betonmolen. Laat het geheel zo 10 a 15 minuten draaien. Door deze scheurende werking wordt het vuil van het grind verwijderd. Terwijl de betonmolen al het werk doet kunt u rustig een kopje koffie drinken. Grind reinigen is het perfecte zaterdagklusje!

Stap 3. Het gereinigde grind terugleggen

Wanneer het grind voldoende is gereinigd kantelt u het grind in een kruiwagen. Pak nogmaals uw tuinslang om al het losse vuil te verwijderen. Wanneer het grind er weer uitziet als nieuw kunt u het terug plaatsen. Gebruik de hark om het grind weer mooi egaal te harken.

Extra grind of split nodig voor het aanvullen van de oude laag?

Heeft u extra grind of split nodig om de oude laag aan te vullen of op te hogen? Bekijk dan ons ruime assortiment grind en split. Bij de Grind-webshop.nl kunnen we onze Big Bags grind en split tegen een scherpe prijs bij u thuis bezorgen. Heeft u nog vragen over het schoonmaken en onderhouden van uw grind of split? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!